Płynny ekstrakt słodowy Gozdawa - Amber 1.7kg
Opis
Płynny ekstrakt słodowy Gozdawa - Amber 1.7kg
Ekstrakt słodowy w syropie (niechmielony), może być dodawany zamiast cukru przed pierwszą fermentacją nastawu piwa. Wzbogaca smak piwa, Charakteryzuje się bursztynową barwą. Polecany jest do wszystkich piw jasnych i ciemnych.
Ekstrakt może również być bazą do produkcji piwa, dla doświadczonych piwowarów domowych, którzy pragną stworzyć piwo o indywidualnym nachmieleniu i aromacie. Dzięki wykorzystaniu szerokiej gamy chmieli możemy piwu nadać niepowtarzalny aromat i smak piwa domowego.
Gozdawa ekstrakt słodowy Amber (bursztynowy) - puszka 1,7kg. Barwa ekstraktu niechmielonego - w zakresie 200-250EBC
Wyprodukowany w 100% z wysokogatunkowego słodu browarnego jasnego. Postać gęstego syropu.
Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Produkty powiązane
Słód pszeniczny Viking Malt 25 kg
Słód sprawdza się do produkcji piw typu Weizen, Hefe-Weizen i Dunkel-Weizen, Kölsch, Altbier, a także jako dodatek podkreślający smak piw jasnych.
Zasyp: Może stanowić do 100%
Masa netto: 25 kg
Słód żytni Viking Malt 1 kg
Zastosowanie: Idealny do tworzenia piw typu Rye Ale i Rye Lager. . W piekarnictwie, używany do wzbogacenia smaku i koloru pieczywa, dodaje wyrobom głębi i autentyczności.
Zasyp: Może stanowić do 40 %
Masa netto: 1 kg
Słód pszeniczny Viking Malt 1 kg
Słód sprawdza się do produkcji piw typu Weizen, Hefe-Weizen i Dunkel-Weizen, Kölsch, Altbier, a także jako dodatek podkreślający smak piw jasnych.
Zasyp: Może stanowić do 100%
Masa netto: 1 kg
Słód pszeniczny Viking Malt 5 kg
Słód sprawdza się do produkcji piw typu Weizen, Hefe-Weizen i Dunkel-Weizen, Kölsch, Altbier, a także jako dodatek podkreślający smak piw jasnych.
Zasyp: Może stanowić do 100%
Masa netto: 5 kg
Słód żytni karmelowy Viking Malt 1 kg
Idealny jako dodatek do piw górnej fermentacji m.in. w stylu: Dark Rye Wheat oraz Dark Rye Ale, a także Rye Lager.
Zasyp: Może stanowić do 15%
Masa netto: 1 kg
Słód jęczmienny Wiedeński Viking Malt 25 kg
Słód sprawdza się do produkcji piw typu Vienna Beer, Amber Lager, Golden Ale, Oktoberfestbier, a także jako dodatek podkreślający smak piw jasnych.
Zasyp: Może stanowić do 100% zasypu, ale zazwyczaj to około 70%.
Masa netto: 25 kg
Słód jęczmienny enzymatyczny Viking Malt 1 kg
Słód jęczmienny enzymatyczny Viking Malt ma bardzo dużą siłę diastatyczną. Poleca się
stosować go przy dużej ilości dodatków niesłodowych, do produkcji wysokiej jakości whisky
zbożowej i czystego alkoholu oraz w przypadku przegrzania zacieru.
SPECYFIKACJA SŁODU:
Zasyp: do 100%
Rodzaj: specjalne
Waga: 1kg
Zastosowanie: wszystkie rodzaje piw, whisky, destylaty zbożowe, w przypadku przegrzania
zacieru
Barwa: 5-10 EBC
Słód jęczmienny dekstrynowy Viking Malt 1 kg
Słód jęczmienny dekstrynowy produkuje się z jęczmienia o typowym dla tego słodu procesu
namaczania i kiełkowania, a następnie stopniowemu programowi suszenia. Aktywność
enzymów amylolitycznych tego słodu jest niska. Dodatek tego słodu w piwie skutkuje
słodkim aromatem i posmakiem przypominającym karmel, toffi, miód i biszkoptowe nuty.
SPECYFIKACJA SŁODU:
Zasyp: do 30%
Rodzaj: specjalne
Waga: 1kg
Zastosowanie: piwa jasne, piwa typu ale
Barwa: 10-16 EBC
Słód jęczmienny Wiedeński Viking Malt 1 kg
Słód sprawdza się do produkcji piw typu Vienna Beer, Amber Lager, Golden Ale, Oktoberfestbier, a także jako dodatek podkreślający smak piw jasnych.
Zasyp: Może stanowić do 100% zasypu, ale zazwyczaj to około 70%.
Masa netto: 1 kg
Słód jęczmienny Wiedeński Viking Malt 5 kg
Słód sprawdza się do produkcji piw typu Vienna Beer, Amber Lager, Golden Ale, Oktoberfestbier, a także jako dodatek podkreślający smak piw jasnych.
Zasyp: Może stanowić do 100% zasypu, ale zazwyczaj to około 70%.
Masa netto: 5 kg
Słód jęczmienny pilzneński Viking Malt 25 kg
Idealny do wszystkich typów piw i whisky.
Może stanowić 100% zasypu, dając pełne, słodowe podłoże smaku lub kontrastując z intensywnością chmielu.
Masa netto: 25 kg
Słód jęczmienny pilzneński Viking Malt 1 kg
Idealny do wszystkich typów piw i whisky.
Może stanowić 100% zasypu, dając pełne, słodowe podłoże smaku lub kontrastując z intensywnością chmielu.
Masa netto: 1 kg
Słód jęczmienny pilzneński Viking Malt 5 kg
Idealny do wszystkich typów piw i whisky.
Może stanowić 100% zasypu, dając pełne, słodowe podłoże smaku lub kontrastując z intensywnością chmielu.
Masa netto: 5 kg
Słód jęczmienny Karmelowy 50 Czerwony Viking Malt 5 kg
Ten słód jest doskonałym wyborem dla piw Ale, Stout, Schwarzbier, piw zimowych i intensywnie aromatycznych, a także jako delikatny dodatek do poprawy barwy i smaku jasnych lagerów.
Zasyp: Może stanowić do 25%
Masa netto: 1 kg
Słód jęczmienny Karmelowy 50 Czerwony Viking Malt 1 kg
Ten słód jest doskonałym wyborem dla piw Ale, Stout, Schwarzbier, piw zimowych i intensywnie aromatycznych, a także jako delikatny dodatek do poprawy barwy i smaku jasnych lagerów.
Zasyp: Może stanowić do 25%
Masa netto: 1 kg
Słód jęczmienny monachijski ciemny Viking Malt 1 kg
Idealnie nadaje się do piw takich jak Stout, Amber, Dark Lagers, Dark Beer, Dark Ale, Bock, IPA, Strong ALE, Wheat Beer
Zasyp: Może stanowić do 100% zasypu, ale zazwyczaj to około 50%.
Masa netto: 1 kg
Słód jęczmienny monachijski jasny Viking Malt 25 kg
Idealny do tworzenia piw takich jak Stout, Amber, Dark Lagers, Dark Beer, Dark Ale, Bock, IPA, Strong ALE, Wheat Beer.
Zasyp: Może stanowić do 100% zasypu, ale zazwyczaj to około 80%.
Masa netto: 25 kg
Słód jęczmienny karmelowy 300 Viking Malt 1 kg
Ten słód jest doskonałym wyborem dla piw Ale, Stout, Schwarzbier, piw zimowych i intensywnie aromatycznych, a także jako delikatny dodatek do poprawy barwy i smaku jasnych lagerów.
Zasyp: Może stanowić do 40%
Masa netto: 1 kg
Słód jęczmienny Red Ale Viking Malt 1 kg
SPECYFIKACJA SŁODU:
Zasyp: do 20%
Rodzaj: karmelowe
Waga: 1kg
Zastosowanie: ciemne, bursztynowe, typu APA, IPI, Red Ale i Dark Lagers
Barwa: 60-80 EBC
Słód jęczmienny karmelowy 300 Viking Malt 5 kg
Ten słód jest doskonałym wyborem dla piw Ale, Stout, Schwarzbier, piw zimowych i intensywnie aromatycznych, a także jako delikatny dodatek do poprawy barwy i smaku jasnych lagerów.
Zasyp: Może stanowić do 40%
Masa netto: 5 kg
Słód jęczmienny karmelowy 600 Viking Malt 1 kg
Ten słód jest doskonałym wyborem dla piw Ale, Stout, Schwarzbier, piw zimowych i intensywnie aromatycznych, a także jako delikatny dodatek do poprawy barwy i smaku jasnych lagerów.
Zasyp: Może stanowić do 40%
Masa netto: 1 kg
Słód jęczmienny czekoladowy jasny 400 Viking Malt 1 kg
Słód jęczmienny czekoladowy jasny produkowany jest z prażenia słodu pilzneńskiego lub
monachijskiego w 200°C przez 4 godziny. Dzięki temu wydobywana jest mączna esencja
ziarna pochodzącego ze słodu pilzneńskiego . Stosuje się go jako dodatek do piw, utrwalający
kolor i pogłębiający aromat i palono-gorzki smak ciemnych piw.
SPECYFIKACJA SŁODU:
Zasyp: do 5%
Rodzaj: specjalne
Waga: 1kg
Zastosowanie: piwa typu Dark Beer, Stout, Porter, Altbier, Bockbier, Schwarzbier
Barwa: 350-450 EBC
Słód jęczmienny Cookie (bursztynowy) Viking Malt 1 kg
Słód jęczmienny Cookie produkowany jest przez prażenie słodu pilzneńskiego. Nadaje
piwom bursztynową barwę i herbatnikowy aromat. Smak gotowego piwa przywodzi na myśl
prażone płatki zbożowe czy biszkopt.
SPECYFIKACJA SŁODU:
Zasyp: do 20%
Rodzaj: specjalne
Waga: 1kg
Zastosowanie: piwa typu Kölsch, Scottish (2-5% zasypu), Pale Ale, Altbier (3-5% zasypu),
Brown Ale (8-12% zasypu).
Barwa: 40-60 EBC
Słód jęczmienny karmelowy 30 Viking Malt 1 kg
Ten słód jest doskonałym wyborem dla piw Ale, Stout, Schwarzbier, piw zimowych i intensywnie aromatycznych, a także jako delikatny dodatek do poprawy barwy i smaku jasnych lagerów.
Zasyp: Może stanowić do 40%
Masa netto: 1 kg
Słód jęczmienny karmelowy 30 Viking Malt 5 kg
Ten słód jest doskonałym wyborem dla piw Ale, Stout, Schwarzbier, piw zimowych i intensywnie aromatycznych, a także jako delikatny dodatek do poprawy barwy i smaku jasnych lagerów.
Zasyp: Może stanowić do 40%
Masa netto: 5 kg
Słód jęczmienny Red Active Viking Malt 1 kg
Słód jęczmienny Red Active produkowany jest na jęczmieniu suszonym w temperaturze
powyżej 100°C. Zwiększa siłę diastatyczną i treściwość piwa. Dobrze komponuje się z
dodatkami niesłodowymi. Nadaje gotowemu piwu czerwony kolor i słodowy smak.
SPECYFIKACJA SŁODU:
Zasyp: do 100%
Rodzaj: podstawowe
Waga: 1kg
Zastosowanie: piwa ciemne, festiwalowe, typu ale, dark lager, bock, piwa czerwone.
Barwa: 30-40 EBC
Słód jęczmienny czekoladowy ciemny 1200 Viking Malt 1 kg
Słód jęczmienny czekoladowy ciemny produkowany jest z prażenia słodu pilzneńskiego lub
monachijskiego w 200°C przez 4 godziny. Dzięki temu wydobywana jest mączna esencja
ziarna pochodzącego ze słodu pilzneńskiego . Stosuje się go jako dodatek do piw, utrwalający
kolor i pogłębiający aromat i palono-gorzki smak ciemnych piw.
SPECYFIKACJA SŁODU:
Zasyp: do 5%
Rodzaj: specjalne
Waga: 1kg
Zastosowanie: piwa typu Dark Beer, Stout, Porter, Altbier, Bockbier, Schwarzbier
Barwa: 1100-1300 EBC
Słód jęczmienny karmelowy 600 Viking Malt 5 kg
Ten słód jest doskonałym wyborem dla piw Ale, Stout, Schwarzbier, piw zimowych i intensywnie aromatycznych, a także jako delikatny dodatek do poprawy barwy i smaku jasnych lagerów.
Zasyp: Może stanowić do 40%
Masa netto: 5 kg
Słód jęczmienny karmelowy 150 Viking Malt 1 kg
Ten słód jest doskonałym wyborem dla piw Ale, Stout, Schwarzbier, piw zimowych i intensywnie aromatycznych, a także jako delikatny dodatek do poprawy barwy i smaku jasnych lagerów.
Zasyp: Może stanowić do 40%
Masa netto: 1 kg
Słód jęczmienny monachijski ciemny Viking Malt 5 kg
Idealnie nadaje się do piw takich jak Stout, Amber, Dark Lagers, Dark Beer, Dark Ale, Bock, IPA, Strong ALE, Wheat Beer
Zasyp: Może stanowić do 100% zasypu, ale zazwyczaj to około 50%.
Masa netto: 5 kg
Słód jęczmienny monachijski ciemny Viking Malt 25 kg
Idealnie nadaje się do piw takich jak Stout, Amber, Dark Lagers, Dark Beer, Dark Ale, Bock, IPA, Strong ALE, Wheat Beer
Zasyp: Może stanowić do 100% zasypu, ale zazwyczaj to około 50%.
Masa netto: 25 kg
Słód jęczmienny monachijski jasny Viking Malt 5 kg
Idealny do tworzenia piw takich jak Stout, Amber, Dark Lagers, Dark Beer, Dark Ale, Bock, IPA, Strong ALE, Wheat Beer.
Zasyp: Może stanowić do 100% zasypu, ale zazwyczaj to około 80%.
Masa netto: 5 kg
Słód jęczmienny monachijski jasny Viking Malt 1 kg
Idealny do tworzenia piw takich jak Stout, Amber, Dark Lagers, Dark Beer, Dark Ale, Bock, IPA, Strong ALE, Wheat Beer.
Zasyp: Może stanowić do 100% zasypu, ale zazwyczaj to około 80%.
Masa netto: 1 kg
Słód jęczmienny Pale Ale Viking Malt 25 kg
Zastosowanie: Uniwersalny - doskonały do różnych rodzajów piw i whisky. Może stanowić bazę piwa, w wielu stylach stosuje się 100% zasypu.
Zasyp: Może stanowić do 100% zasypu
Masa netto: 25 kg
Słód jęczmienny Pale Ale Viking Malt 5 kg
Zastosowanie: Uniwersalny - doskonały do różnych rodzajów piw i whisky. Może stanowić bazę piwa, w wielu stylach stosuje się 100% zasypu.
Zasyp: Może stanowić do 100% zasypu
Masa netto: 5 kg
Słód jęczmienny Pale Ale Viking Malt 1 kg
Zastosowanie: Uniwersalny - doskonały do różnych rodzajów piw i whisky. Może stanowić bazę piwa, w wielu stylach stosuje się 100% zasypu.
Zasyp: Może stanowić do 100% zasypu
Masa netto: 1 kg
Słód jęczmienny karmelowy 150 Viking Malt 5 kg
Ten słód jest doskonałym wyborem dla piw Ale, Stout, Schwarzbier, piw zimowych i intensywnie aromatycznych, a także jako delikatny dodatek do poprawy barwy i smaku jasnych lagerów.
Zasyp: Może stanowić do 40%
Masa netto: 5 kg
Słód orkiszowy 3-7 EBC Weyermann® 1 kg
Słód orkiszowy Weyermann niezwykle popularny był w czasach średniowiecznych. Obecnie orkisz
uprawiany i przetwarzany jest w niemieckiej słodowni Weyermann. Ziarna są
selekcjonowane zgodnie ze współczesnymi normami, a słód nadaje gotowemu piwu
charakterystyczny dla orkiszu aromat.
SPECYFIKACJA SŁODU:
Zasyp: do 100%
Rodzaj: podstawowe
Waga: 1kg
Zastosowanie: piwa jasne i ciemne orkiszowe
Barwa: 3-7 EBC
Słód jęczmienny melanoidynowy 60-80 EBC Weyermann® 1 kg
Słód jęczmienny melanoidynowy (parzony) Weyermann nadaje piwom głęboki kolor. Aromat i smak
gotowego piwa jest mocno słodowy.
SPECYFIKACJA SŁODU:
Zasyp: do 20%
Waga: 1kg
Zastosowanie: piwa górnej i dolnej fermentacji, ciemne, czerwone, piwa typu amber lager,
scottish ale, red ale, monachijski "Salvator".
Barwa: 60-80 EBC
Słód żytni, czekoladowy 500-800 EBC Weyermann® 1 kg
Słód żytni czekoladowy od Weyermann to idealny dodatek do piw górnej fermentacji. Nadaje
ciemny kolor, aromat delikatnie palony. Smak gotowego piwa jest gorzki i chlebowy,
aromatem przypomina kawę czy kakao.
SPECYFIKACJA SŁODU:
Zasyp: do 5%
Rodzaj: specjalny, palony
Waga: 1kg
Zastosowanie: piwa ciemne, wysoko zachmielone piwa górnej fernentacji, piwa w stylu
Cascadian Dark Ale, Dark Rye Wheat, Dark Rye Ale
Barwa: 500-800 EBC
Słód diastatyczny jęczmienny 2.5-4 EBC Weyermann® 1 kg
Słody diastatyczne uwydatniają proces scukrzania zacieru i poprawiają parametry
odfermentowania. Słodem Weyermann można zastąpić standardowy jasny słód jęczmienny.
Nadaje on słodkawy aromat piwom i słodowo słodki smak z nutą biszkoptu czy miodu.
SPECYFIKACJA SŁODU:
Zasyp: do 50%
Rodzaj: specjalne
Waga: 1kg
Zastosowanie: piwa mocne, piwa bardzo mocne, do zacierania brzeczki z użyciem
surowców niesłodowanych (ryż, kukurydza, etc.)
Barwa: 2,5-4 EBC
Słód pszeniczny jasny 3-5 EBC Weyermann® 1 kg
SPECYFIKACJA SŁODU:
Zasyp: do 80%
Rodzaj: podstawowe
Waga: 1kg
Zastosowanie: niskoalkoholowe, styl weizen, hefe-weizen, witbier, koelsch,
alt
Barwa: 3-5 EBC
Słód pszeniczny czekoladowy 900-1200 EBC Weyermann® 1 kg
Słód pszeniczny czekoladowy Weyermann to szlachetny dodatek do piw ciemnych górnej fermentacji.
Produkowany jest w ściśle kontrolowanym procesie prażenia ziarna. Wnosi ciemną barwę
gotowego piwa oraz smak i aromat ciemnego kakao i kawy.
SPECYFIKACJA SŁODU:
Zasyp: do 5%
Rodzaj: specjalny (prażony)
Waga: 1kg
Zastosowanie: piwa górnej fermentacji, piwa ciemne, piwa typu stout, porter, alt
Barwa: 900-12000 EBC
Słód jęczmienny wiedeński 6-9 EBC Weyermann® 1 kg
Słód jęczmienny wiedeński Weyermann jest niezwykle słodkim słodem, wprowadzającym do piwa
słodko-słodowy smak z silną nutą miodu i orzecha oraz lekkim aromat chlebowym. Ponadto
zwiększa ciało i pełnię piwa, nadając mu tym samym złocistą barwę.
SPECYFIKACJA SŁODU:
Zasyp: do 100%
Rodzaj: podstawowe
Waga: 1kg
Zastosowanie: piwa pilzeńskie, piwa wiedeńskie, piwa typumaibock, amber lager, golden
ale
Barwa: 6-9 EBC
Słód żytni jasny 3-8 EBC Weyermann® 1 kg
Oryginalny słód żytni jasny Weyermann produkowany jest ze zboża wysokiej jakości jako jeden z
najczęściej wybieranych słodów do żytni h ale i lagerów.
SPECYFIKACJA SŁODU:
Zasyp: do 50%
Rodzaj: specjalne
Waga: 1kg
Zastosowanie: piwa dolnej i górnej fermentacji, piwa w stylu rye ale, rye lager
Barwa: 3-8 EBC
Słód pszeniczny ciemny 15-20 EBC Weyermann® 1 kg
SPECYFIKACJA SŁODU:
Zasyp: do 50%
Rodzaj: podstawowe
Waga: 1kg
Zastosowanie: Dunkelweizen, Dunkelweizenbock, dodatek do piw specjalnych
górnej fermentacji
Barwa: 15-20 EBC
Słód jęczmienny zakwaszający 2,5-12 EBC Weyermann® 1 kg
Słód jęczmienny zakwaszający Weyermann sprawia zacieranie bardziej efektywnym, fermentacja jest
silniejsza, a kolor gotowego piwa jaśniejszy. Użycie słodu zakwaszającego zamiast kwasu
mlekowego pozwala zachować Bawarskie Prawo Czystości warzonego piwa -
Reinheitsgebot 1516.
SPECYFIKACJA SŁODU:
Zasyp: do 10%
Rodzaj: specjalny
Waga: 1kg
Zastosowanie: piwa typu pilsner, weizen, light beer
Barwa: 2,5-12 EBC
Słód żytni jasny 3-8 EBC Weyermann® 5 kg
Oryginalny słód żytni jasny Weyermann produkowany jest ze zboża wysokiej jakości jako jeden z
najczęściej wybieranych słodów do żytni h ale i lagerów.
SPECYFIKACJA SŁODU:
Zasyp: do 50%
Rodzaj: specjalne
Waga: 5kg
Zastosowanie: piwa dolnej i górnej fermentacji, piwa w stylu rye ale, rye lager
Barwa: 3-8 EBC
Słód pszeniczny jasny 3-5 EBC Weyermann® 5 kg
SPECYFIKACJA SŁODU:
Zasyp: do 80%
Rodzaj: podstawowe
Waga: 5kg
Zastosowanie: niskoalkoholowe, styl weizen, hefe-weizen, witbier, koelsch,
alt
Barwa: 3-5 EBC
Słód jęczmienny wiedeński 6-9 EBC Weyermann® 5 kg
Słód jęczmienny wiedeński Weyermann jest niezwykle słodkim słodem, wprowadzającym do piwa
słodko-słodowy smak z silną nutą miodu i orzecha oraz lekkim aromat chlebowym. Ponadto
zwiększa ciało i pełnię piwa, nadając mu tym samym złocistą barwę.
SPECYFIKACJA SŁODU:
Zasyp: do 100%
Rodzaj: podstawowe
Waga: 5kg
Zastosowanie: piwa pilzeńskie, piwa wiedeńskie, piwa typumaibock, amber lager, golden
ale
Barwa: 6-9 EBC
Słód pszeniczny ciemny 15-20 EBC Weyermann® 5 kg
Słód pszeniczny ciemny ze słodowni Weyermann to szlachetny dodatek do piw górnej
fermentacji. Wzmacnia kolor gotowego piwa, jednocześnie dając mu silny, słodki smak z
nutą słodowo-chlebową i ciasteczkowym aromatem.
SPECYFIKACJA SŁODU:
Zasyp: do 50%
Rodzaj: podstawowe
Waga: 5kg
Zastosowanie: piwa typu Dunkelweizen, Dunkelweizenbock, dodatek do piw specjalnych
górnej fermentacji
Barwa: 15-20 EBC
Słód jęczmienny pilzneński 2,5-4,5 EBC Weyermann® 5 kg
Słód jęczmienny pilzneński Weyermann produkowany jest z jęczmienia bohemskiego. Zwiększa
parametry klarowania piwa. Smak i aromat wnoszony przez słód jęczmienny pilzeński jest
pełny, słodowy, z delikatnymi nutami miodu. Barwa gotowego piwa jest jasna i złocista.
SPECYFIKACJA SŁODU:
Zasyp: do 100%
Rodzaj: podstawowe
Waga: 5kg
Zastosowanie: piwa jasne, piwa typu pilsner, lager, ale
Barwa: 2,5-4,5 EBC
Słód jęczmienny pilzneński 2,5-4,5 EBC Weyermann® 1 kg
Słód jęczmienny pilzneński Weyermann produkowany jest z jęczmienia bohemskiego. Zwiększa
parametry klarowania piwa. Smak i aromat wnoszony przez słód jęczmienny pilzeński jest
pełny, słodowy, z delikatnymi nutami miodu. Barwa gotowego piwa jest jasna i złocista.
SPECYFIKACJA SŁODU:
Zasyp: do 100%
Rodzaj: podstawowe
Waga: 1kg
Zastosowanie: piwa jasne, piwa typu pilsner, lager, ale
Barwa: 2,5-4,5 EBC
Słód jęczmienny Bohemian Pilsner 3-5 EBC Weyermann® 1 kg
SPECYFIKACJA SŁODU:
Zasyp: do 100%
Rodzaj: karmelowe
Waga: 1kg
Zastosowanie: czeskie, lagery w stylu Pilsner, jasne
Barwa: 3-5 EBC
Słód jęczmienny Carabohemian® 170-220 EBC Weyermann® - 1 kg
Słód jęczmienny Carabohemian jest słodem karmelowym, zwiększającym pienistość piwa.
Nadaje piwu miedzianą barwę i słodowy aromat z nutą chlebową, ciemnego karmelu i toffi.
SPECYFIKACJA SŁODU:
Zasyp: do 20% (piwa ciemne); do 5% (piwa jasne)
Rodzaj: karmelowe
Waga: 1kg
Zastosowanie: piwa jasne, ciemne i półciemne czeskie, marcowe, portery, koźlaki
Barwa: 170-220 EBC
Słód jęczmienny wędzony bukiem 4-8 EBC Weyermann® 1 kg
SPECYFIKACJA SŁODU:
Zasyp: do 100%
Rodzaj: wędzone
Waga: 1kg
Zastosowanie: dymione, typu Bamberger Rauch, Alaskan Ale, Scottish Ale,
Rauchock (Koźlak Wędzony)
Barwa: 4-8 EBC
Słód jęczmienny Caraamber® 60-80 EBC Weyermann® 1 kg
Specjalny słód jęczmienny CaraAmber, hodowany i karmelizowany w Niemczech.
Wpływa na efektywność zacierania i umożliwia uzyskanie głębokiej czerwieni warzonego
piwa. Słód CaraAmber z Weyermann daje delikatny, słodowy posmak karmelu.
SPECYFIKACJA SŁODU:
Zasyp: do 20%
Rodzaj: karmelowe
Waga: 1kg
Zastosowanie: piwa
Słód pszeniczny Carawheat® 110-140 EBC Weyermann® 1 kg
Słód pszeniczny Carawheat Weyermann to specjalny słód o stonowanym smaku i aromacie. Podkreśla
kolor piwa i nadaje mu słodkawy posmak z nutą ciemnego karmelu przy aromacie
prażonego migdała.
SPECYFIKACJA SŁODU:
Zasyp: do 15%
Rodzaj: specjalne
Waga: 1kg
Zastosowanie: piwa typu dark ale, hefeweizen, dunkel weizen
Barwa: 110-140 EBC
Słód jęczmienny Carapils® 2,5-6,5 EBC Weyermann® 1 kg
Słód jęczmienny Carapils używany jest jako szlachetny dodatek do piw jasnych. Oryginalny
słód karmelizowany stabilizuje pianę i nadaje słodki, słodowy smak z nutą chlebową i lekim,
orzechowym posmakiem.
SPECYFIKACJA SŁODU:
Zasyp: do 40%; do 10% (pilsner)
Rodzaj: karmelowe
Waga: 1kg
Zastosowanie: piwa pilsner, lager, piwa niskoalkoholowe, bock
Barwa: 2,5-6,5 EBC
Słód jęczmienny Caraaroma® 300-400 EBC Weyermann® 1 kg
Aromat nadawany przez słód CaraAroma jest wyczuwalnie słodowy z nutą prażonych
orzechów, ciemnego karmelu i suszonych owoców, a kolor otrzymanego piwa przybiera
ciemnowiśniowy kolor.
SPECYFIKACJA SŁODU:
Zasyp: do 15%
Rodzaj: karmelowe
Waga: 1kg
Zastosowanie: piwa ciemne, piwa bursztynowe
Barwa: 300-400 EBC
Słód jęczmienny Carahell® 20-30 EBC Weyermann® 1 kg
SPECYFIKACJA SŁODU:
Zasyp: do 15% (hefe-weizen, pale ale, maibock); do 30% (niskoalkoholowe)
Rodzaj: karmelowe
Waga: 1kg
Zastosowanie: niskoalkoholowe, typu hefe-weizen, pale ale, maibock
Barwa: 20-30 EBC
Słód jęczmienny Carabelge® 30-35 EBC Weyermann® 1 kg
Słód jęczmienny Carabelge to specjalny słód dający efekt niezwykle jędrnej piany na
powierzchni piwa. Dodanie słodu Carabelge skutkuje śmietanową pianą. Aromat jest
słodowy z nutą orzecha i migdałów, a kolor piwa ciemno do brązowo złotego.
SPECYFIKACJA SŁODU:
Zasyp: do 15% (piwa pełne); do 30% (piwa mocne)
Rodzaj: karmelowe
Waga: 1kg
Zastosowanie: piwa belgijskie, lagery
Barwa: 30-35 EBC
Słód jęczmienny wędzony dymem z drewna buku Viking Malt 5 kg
Słód jęczmienny wędzony bukiem Viking Malt produkowany jest z browarnego jęczmienia jarego,
dwurzędowego typu null-lox z dodatkową obróbką dymienia dymem drewna bukowego. Daje
osobliwy dymny, słodko-słodowy posmak gotowemu piwu.
SPECYFIKACJA SŁODU:
Zasyp: do 100%
Rodzaj: wędzone
Waga: 5kg
Zastosowanie: piwa dymione, piwa typu Bamberger Rauch, Alaskan Ale, Scottish Ale,
Rauchock (Koźlak Wędzony)
Barwa: 20-30 EBC
Słód jęczmienny Pale Ale 5.5-7.5 EBC Weyermann® 5 kg
Słód jęczmienny Pale Ale Weyermann został zmodyfikowany z myślą o piwach górnej fermentacji,
zacieranych metodą infuzyjną. Pochodzi ze starannie wyselekcjonowanego ziarna.
SPECYFIKACJA SŁODU:
Zasyp: do 100%
Rodzaj: podstawowe
Waga: 5kg
Zastosowanie: wszystkie rodzaje piw, szczególnie piwa górnej fermantacji zacierane
metodą infuzyjną, piwa typu bitter, stout, porter angielski
Barwa: 5.5-7.5 EBC
Słód jęczmienny Pale Ale 5.5-7.5 EBC Weyermann® 1 kg
Słód jęczmienny Pale Ale Weyermann został zmodyfikowany z myślą o piwach górnej fermentacji,
zacieranych metodą infuzyjną. Pochodzi ze starannie wyselekcjonowanego ziarna.
SPECYFIKACJA SŁODU:
Zasyp: do 100%
Rodzaj: podstawowe
Waga: 1kg
Zastosowanie: wszystkie rodzaje piw, szczególnie piwa górnej fermantacji zacierane
metodą infuzyjną, piwa typu bitter, stout, porter angielski
Barwa: 5.5-7.5 EBC
Słód jęczmienny Carared® 40-60 EBC Weyermann® 1 kg
Słód jęczmienny Carared to wyprodukowany z wysokiej jakości słód karmelowy,
pogłębiający czerwony kolor gotowego piwa. Ponadto nadaje piwu słodki smak karmelu, toffi
i miodu, przy słodko słodowej nucie.
SPECYFIKACJA SŁODU:
Zasyp: do 25%
Rodzaj: karmelowe
Waga: 1kg
Zastosowanie: czerwone, karmelowe, bursztynowe, jasne
Barwa: 40-60 EBC
Słód jęczmienny wędzony dymem z drewna buku Viking Malt 1 kg
Słód jęczmienny wędzony bukiem Viking Malt produkowany jest z browarnego jęczmienia jarego,
dwurzędowego typu null-lox z dodatkową obróbką dymienia dymem drewna bukowego. Daje
osobliwy dymny, słodko-słodowy posmak gotowemu piwu.
SPECYFIKACJA SŁODU:
Zasyp: do 100%
Rodzaj: wędzone
Waga: 1kg
Zastosowanie: piwa dymione, piwa typu Bamberger Rauch, Alaskan Ale, Scottish Ale,
Rauchock (Koźlak Wędzony)
Barwa: 20-30 EBC
Słód Cararye® żytni karmelowy 150-200 EBC Weyermann® 1 kg
Żytni karmelowy słód Cararye stosowany jest przede wszystkim jako
uszlachetniający dodatek do piw górnej fermentacji. Może stanowić do 15% w zasypie
podczas zacierania. Nadaje piwom intensywny zapach chleba, kawy, ciemnej czekolady i
suszonych owoców, jednocześnie barwiąc je na głęboki karmelowy kolor.
SPECYFIKACJA SŁODU:
Zasyp: do 15%
Rodzaj: karmelowe
Waga: 1kg
Zastosowanie: piwa górnej fermentacji, ciemne, karmelowe, jasne
Barwa: 150-200 EBC
Słód jęczmienny Abbey Malt® 40-50 EBC Weyermann 1 kg
Aromat słodu jęczmiennego Abbey Malt jest intensywnie słodowy. Kolory piwa
zawierającego słód Abbey Malt mieszczą się w przedziale od bursztynowego do
czerwono-brązowego. Ponadto smak piwa urozmaicony zostaje posmakiem miodowym,
orzechowym i lekko czekoladowym,
SPECYFIKACJA SŁODU:
Zasyp: do 50%
Rodzaj: palone
Waga: 1kg
Zastosowanie: piwa belgijskie, piwa owocowe, jako zamiennik dla “Biscuit Malt”
Barwa: 40-50 EBC
Słód jęczmienny monachijski typ I 12-18 EBC Weyermann® 1 kg
Słód jęczmienny monachijski typ I Weyermann produkowany jest z jęczmienia wysokiej jakości. Wnosi do
piwa słodowy aromat i smak, a także nadaje czerwono-bursztynową barwę.
SPECYFIKACJA SŁODU:
Zasyp: do 100%
Rodzaj: karmelowe
Waga: 1kg
Zastosowanie: piwa dolnej i górnej fermentacji, typu bock, stout, oktoberfestbier, brown ale,
schwarzbier
Barwa: 12-18 EBC
Słód jęczmienny Special W® 280-320 EBC Weyermann® 1 kg
SPECYFIKACJA SŁODU:
Zasyp: do 15%
Rodzaj: karmelowe
Waga: 1kg
Zastosowanie: belgijskie, typu Porter, Stout, Schwarzbier, Barleywine,
Doppelbock, Eisbock
Barwa: 280-320 EBC
Słód jęczmienny monachijski typ I 12-18 EBC Weyermann® 5 kg
SPECYFIKACJA SŁODU:
Zasyp: do 100%
Rodzaj: karmelowe
Waga: 5kg
Zastosowanie: dolnej i górnej fermentacji, typu bock, stout, oktoberfestbier, brown ale,
schwarzbier
Barwa: 12-18 EBC
Słód jęczmienny monachijski typ II 20-25 EBC Weyermann® 5 kg
Słód jęczmienny monachijski typ II Weyermann produkowany jest z jęczmienia wysokiej jakości. Wnosi
do piwa słodowy aromat i smak, a także nadaje czerwono-bursztynową barwę.
SPECYFIKACJA SŁODU:
Zasyp: do 100%
Rodzaj: karmelowe
Waga: 5kg
Zastosowanie: piwa dolnej i górnej fermentacji, typu bock, stout, oktoberfestbier, brown ale,
schwarzbier
Barwa: 20-25 EBC
Słód jęczmienny monachijski typ II 20-25 EBC Weyermann® 1 kg
SPECYFIKACJA SŁODU:
Zasyp: do 100%
Rodzaj: karmelowe
Waga: 1kg
Zastosowanie: dolnej i górnej fermentacji, typu bock, stout, oktoberfestbier, brown ale,
schwarzbier
Barwa: 20-25 EBC
Słód pszeniczny Grodziski wędzony dębem 4-6 EBC Weyermann® 5 kg
Słód pszeniczny Grodziski wędzony dębem Weyermann produkowany jest z myślą o warzeniu piwa
Grodziskiego. Daje osobliwy dymny, słodko-słodowy posmak gotowemu piwu. Przy dużym
procentowym udziale w zasypie, aby uniknąć problemów z filtracją, zaleca się dodawać
łuskę ryżową lub gryczaną ze względu na brak łuski pszenicznej.
SPECYFIKACJA SŁODU:
Zasyp: do 100%
Rodzaj: wędzone
Waga: 5kg
Zastosowanie: piwa lekkie (np. piwo Grodziskie)
Barwa: 4-6 EBC
Słód pszeniczny Grodziski wędzony dębem 4-6 EBC Weyermann® 1 kg
Słód pszeniczny Grodziski wędzony dębem Weyermann produkowany jest z myślą o warzeniu piwa
Grodziskiego. Daje osobliwy dymny, słodko-słodowy posmak gotowemu piwu. Przy dużym
procentowym udziale w zasypie, aby uniknąć problemów z filtracją, zaleca się dodawać
łuskę ryżową lub gryczaną ze względu na brak łuski pszenicznej.
SPECYFIKACJA SŁODU:
Zasyp: do 100%
Rodzaj: wędzone
Waga: 1kg
Zastosowanie: piwa lekkie (np. piwo Grodziskie)
Barwa: 4-6 EBC
Słód jęczmienny Carafa® typ III 1300-1500 EBC Weyermann® 1 kg
SPECYFIKACJA SŁODU:
Zasyp: do 5%
Rodzaj: palone
Waga: 1kg
Zastosowanie: piwa ciemne
Barwa: 1300-1500 EBC
Słód jęczmienny Carafa® typ I 800-1000 EBC Weyermann® 1 kg
Słód jęczmienny Carafa typ I to słód palony z jęczmienia jarego. Produkuje piwa o aromacie
orzecha, gorzkiej czekolady i espresso oraz kawowo-brązowym kolorze i
wyczuwalnej nucie palonego posmaku.
SPECYFIKACJA SŁODU:
Zasyp: do 5%
Rodzaj: palone
Waga: 1kg
Zastosowanie: piwa ciemne
Barwa: 800-1000 EBC
Słód jęczmienny Carafa® typ II 1050-1250 EBC Weyermann® 1 kg
SPECYFIKACJA SŁODU:
Zasyp: do 5%
Rodzaj: palone
Waga: 1kg
Zastosowanie: piwa ciemne
Barwa: 1050-1250 EBC
Słód jęczmienny Caramunich® Typ I 80-100 EBC Weyermann® 1 kg
Słód jęczmienny Caramunich to oryginalny słód monachijski karmelizowany. Wnosi pełny
słodowy smak o wyważonych nutach toffe i karmelu oraz głęboki ciemnobursztynowy kolor
gotowego piwa. Wpływa też pozytywnie na stabilność piany.
SPECYFIKACJA SŁODU:
Zasyp: do 10% (piwa ciemne); do 5% (piwa jasne)
Rodzaj: karmelowe
Waga: 1kg
Zastosowanie: piwa ciemne i jasne w stylu oktoberfestbier, bock, porter, stout, red ale,
brown ale, pale ale
Barwa: 80-100 EBC
Słód jęczmienny Caramunich® Typ II 110-130 EBC Weyermann® 1 kg
Słód jęczmienny Caramunich to oryginalny słód monachijski karmelizowany. Wnosi pełny
słodowy smak o wyważonych nutach toffe i karmelu oraz głęboki ciemnobursztynowy kolor
gotowego piwa. Wpływa też pozytywnie na stabilność piany.
SPECYFIKACJA SŁODU:
Zasyp: do 10%
Rodzaj: karmelowe
Waga: 1kg
Zastosowanie: Bock, Red Ales, Brown Ale, Amber Beer
Barwa: 110-130 EBC
Słód jęczmienny Caramunich® Typ III 140-160 EBC Weyermann® 1 kg
SPECYFIKACJA SŁODU:
Zasyp: do 10%
Rodzaj: karmelowe
Waga: 1kg
Zastosowanie: Bock, Red Ales, Brown Ale, Amber Beer
Barwa: 140-160 EBC
Słód jęczmienny Carafa® Special typ III 1300-1500 EBC Weyermann® 1 kg
Słód jęczmienny Carafa Special typ II to słód palony z jęczmienia jarego pozbawionego
łuski. To szlachetny dodatek do piw ciemnych, nadający aromat espresso oraz gorzkiej
czekolady, kawowo-brązowy kolor i lekko palony posmak.
SPECYFIKACJA SŁODU:
Zasyp: do 5%
Rodzaj: palone
Waga: 1kg
Zastosowanie: piwa ciemne w stylu stout, porter, alt, bock, schwarzbier, Salvator
Barwa: 1300-1500 EBC
Słód jęczmienny Carafa® Special typ I 800-1000 EBC Weyermann® 1 kg
Słód jęczmienny Carafa Special typu I z nasion pozbawionych łusek ma zmniejszoną
cierpkość i gorycz, jednocześnie nadaje kawowo-brązowy kolor, tworzy kremową pianę i
nadaje delikatny aromat kawy, ciemnej czekolady, orzecha i karmelu.
SPECYFIKACJA SŁODU:
Zasyp: do 5%
Rodzaj: palone
Waga: 1kg
Zastosowanie: portet, stout, alt, bock, schwarzbier, Salvator
Barwa: 800-1000 EBC
Słód jęczmienny Carafa® Special typ II 1050-1250 EBC Weyermann® 1 kg
SPECYFIKACJA SŁODU:
Zasyp: do 5%
Rodzaj: palone
Waga: 1kg
Zastosowanie: portet, stout, piwa ciemne
Barwa: 1050-1250 EBC
Jasny suchy ekstrakt słodowy 0,6 kg
Suchy ekstrakt słodowy jasny - puszka 0,6 kg
W postaci sproszkowanej.
barwa 30 - 60 j.EBC
Jasny suchy ekstrakt słodowy 0,4 kg
słodowy jasny - puszka 0,4 kg
W postaci sproszkowanej.
barwa 30 - 60 j.EBC
Wyprodukowany w 100% z wysokogatunkowego słodu browarnego jasnego.
Produkt higroskopijny - po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Polecany jako szlachetny dodatek do piw dla potrzeb refermentacji.
Dodany do butelek przed zakapslowaniem, gwarantuje gęstą i trwałą pianę.
Jasny suchy ekstrakt słodowy 0,2 kg
słodowy jasny - puszka 0,2 kg
W postaci sproszkowanej.
barwa 30 - 60 j.EBC
Wyprodukowany w 100% z wysokogatunkowego słodu browarnego jasnego.
Produkt higroskopijny - po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Polecany jako szlachetny dodatek do piw dla potrzeb refermentacji.
Dodany do butelek przed zakapslowaniem, gwarantuje gęstą i trwałą pianę.
Jasny płynny ekstrakt słodowy 1,2 kg
Wyprodukowany w 100% z wysokogatunkowego słodu browarnego jasnego.
Postać gęstego syropu.
Cechy produktu: Ekstrakt słodowy płynny
Barwa: 30 - 60 EBC
Składniki: Ekstrakt słodowy
Informacja dla alergików: zawiera gluten
Producent: WES Sp. z o.o. Polska
Sposób przygotowania i warunki przechowywania:
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu
Zawartość netto: 1,2 kg
Jasny płynny ekstrakt słodowy 1,7 kg
Cechy produktu: Ekstrakt słodowy płynny
Barwa: 30 - 60 EBC
Zawartość netto: 1,7 kg
Ciemny płynny ekstrakt słodowy 1,7 kg
EKSTRAKT SŁODOWY, PŁYNNY CIEMNY
barwa 600-800 j.EBC
waga netto:1,7 KG
Ekstrakt słodowy niechmielony, w postaci gęstego syropu. Naturalny wyciąg ze słodów: jęczmiennych, pilzneńskiego, monachijskiego, karmelowych i barwiącego.
Ekstrakty słodowe niechmielone mogą być dodawane do fermentacji piwa z brewkitu zamiast cukru lub glukozy. Cukier w naszym piwie wytwarza niepożądany aromat i posmak drożdżowy. Użycie ekstraktu eliminuje ten efekt. Ekstrakt dodaje się przed pierwszą fermentacją.
Użycie ekstraktu słodowego sprawi, że piwo domowe będzie bogatsze w smaku i będzie miało trwalszą piankę. Niechmielone ekstrakty słodowe mogą być wykorzystywane też przez zaawansowanych piwowarów do stworzenia piw o indywidualnym smaku. Mogą być również wykorzystywane do fermentacji nastawu, który będzie poddany destylacji.
Przy butelkowaniu do wtórnej fermentacji możemy zastosować suchy ekstrakt słodowy, glukozę lub cukier.
Ciemny płynny ekstrakt słodowy 1,2 kg
Postać gęstego syropu.
Cechy produktu: Ekstrakt słodowy płynny
Barwa: 600-800 EBC
Zawartość netto: 1,2 kg
Suszona skórka słodkiej pomarańczy - 20 g
Suszona skórka słodkiej pomarańczy 20 g - dodatek do piwa
Pomarańcza słodka, inaczej nazywana pomarańczą chińską rośnie na stosunkowo wysokich, bo sięgających aż 15 m drzewach. Uprawiane są one w wielu ciepłych regionach świata. Owoce są smaczne, wartościowe i wyjątkowo aromatyczne. Właśnie dlatego jednym z dodatków do piwa, jaki możesz znaleźć w naszej ofercie, jest suszona skórka słodkiej pomarańczy. Najczęściej ten dodatek jest łączony z piwami górnej fermentacji w stylu belgijskim, np.:
-
Witbier;
-
Imperial Witbier.
Jednak tak naprawdę jest to przyprawa, która może być używana do aromatyzowania dowolnych rodzajów piwa. Wszystko zależy od Twoich oczekiwań i smaków. Prezentowane opakowanie zawiera 1 kg suszonej skórki słodkiej pomarańczy. Przechowuj w ciemny, suchym i chłodnym miejscu.
Suszona skórka słodkiej pomarańczy - 1 kg
Suszona skórka słodkiej pomarańczy 1 kg - dodatek do piwa
Pomarańcza słodka, inaczej nazywana pomarańczą chińską rośnie na stosunkowo wysokich, bo sięgających aż 15 m drzewach. Uprawiane są one w wielu ciepłych regionach świata. Owoce są smaczne, wartościowe i wyjątkowo aromatyczne. Właśnie dlatego jednym z dodatków do piwa, jaki możesz znaleźć w naszej ofercie, jest suszona skórka słodkiej pomarańczy. Najczęściej ten dodatek jest łączony z piwami górnej fermentacji w stylu belgijskim, np.:
-
Witbier;
-
Imperial Witbier.
Jednak tak naprawdę jest to przyprawa, która może być używana do aromatyzowania dowolnych rodzajów piwa. Wszystko zależy od Twoich oczekiwań i smaków. Prezentowane opakowanie zawiera 1 kg suszonej skórki słodkiej pomarańczy. Przechowuj w ciemny, suchym i chłodnym miejscu.
Bursztynowy suchy ekstrakt słodowy 0,6 kg
Suchy ekstrakt słodowy bursztynowy - puszka 0,6 kg
W postaci sproszkowanej.
barwa 250 - 350 j.EBC
Bursztynowy suchy ekstrakt słodowy 0,4 kg
Suchy ekstrakt słodowy bursztynowy - puszka 0,2 kg
W postaci sproszkowanej.
barwa 250 - 350 EBC
Bursztynowy suchy ekstrakt słodowy 0,2 kg
Suchy ekstrakt słodowy bursztynowy - puszka 0,2 kg
W postaci sproszkowanej.
barwa 250 - 350 j.EBC
Pszeniczny płynny ekstrakt słodowy 1,2 kg
Ekstrakt słodowy w syropie ( niechmielony ), może być dodawany zamiast cukru przed pierwszą fermentacją nastawu piwa. Wzbogaca smak piwa, Charakteryzuje się jasną barwą. Polecany jest do wszystkich piw jasnych i ciemnych.
Ekstrakt może również być bazą do produkcji piwa, dla doświadczonych piwowarów domowych, którzy pragną stworzyć piwo o indywidualnym nachmieleniu i aromacie.
Ekstrakt słodowy jasny - puszka 1,2kg.
Barwa 30 - 60 j.EBC
Wyprodukowany w 100% z wysokogatunkowego słodu browarnego jasnego. Postać gęstego syropu.
Suszona skórka słodkiej pomarańczy - 100 g
Suszona skórka słodkiej pomarańczy 100 g - dodatek do piwa
Pomarańcza słodka, inaczej nazywana pomarańczą chińską rośnie na stosunkowo wysokich, bo sięgających aż 15 m drzewach. Uprawiane są one w wielu ciepłych regionach świata. Owoce są smaczne, wartościowe i wyjątkowo aromatyczne. Właśnie dlatego jednym z dodatków do piwa, jaki możesz znaleźć w naszej ofercie, jest suszona skórka słodkiej pomarańczy. Najczęściej ten dodatek jest łączony z piwami górnej fermentacji w stylu belgijskim, np.:
-
Witbier;
-
Imperial Witbier.
Jednak tak naprawdę jest to przyprawa, która może być używana do aromatyzowania dowolnych rodzajów piwa. Wszystko zależy od Twoich oczekiwań i smaków. Prezentowane opakowanie zawiera 1 kg suszonej skórki słodkiej pomarańczy. Przechowuj w ciemny, suchym i chłodnym miejscu.
Pszeniczny płynny ekstrakt słodowy 1,7kg
EKSTRAKT SŁODOWY, PŁYNNY PSZENICZNY
barwa 30-90 j.EBC
Ekstrakt słodowy niechmielony, w postaci gęstego syropu. Naturalny wyciąg ze słodów: pszenicznego, jęczmiennego i pilzneńskiego.
Ekstrakty słodowe niechmielone mogą być dodawane do fermentacji piwa z brewkitu zamiast cukru lub glukozy. Cukier w naszym piwie wytwarza niepożądany aromat i posmak drożdżowy. Użycie ekstraktu eliminuje ten efekt. Ekstrakt dodaje się przed pierwszą fermentacją.
Użycie ekstraktu słodowego sprawi, że piwo domowe będzie bogatsze w smaku i będzie miało trwalszą piankę. Niechmielone ekstrakty słodowe mogą być wykorzystywane też przez zaawansowanych piwowarów do stworzenia piw o indywidualnym smaku. Mogą być również wykorzystywane do fermentacji nastawu, który będzie poddany destylacji.
Przy butelkowaniu do wtórnej fermentacji możemy zastosować suchy ekstrakt słodowy, glukozę lub cukier
Bursztynowy płynny ekstrakt słodowy 1,2 kg
Wyprodukowany w 100% z wysokogatunkowych słodów browarnych (słód pilzneński jasny, karmelowy jasny, karmelowy ciemny).
Postać gęstego syropu.
Cechy produktu: Ekstrakt słodowy płynny
Barwa: 250-300 EBC
Składniki: Ekstrakt słodowy
Informacja dla alergików: zawiera gluten
Producent: WES Sp. z o.o. Polska
Sposób przygotowania i warunki przechowywania:
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu
Zawartość netto: 1,2 kg
Bursztynowy płynny ekstrakt słodowy 1,7 kg
Cechy produktu: Ekstrakt słodowy płynny
Barwa: 250-300 EBC
Składniki: Ekstrakt słodowy
Informacja dla alergików: zawiera gluten
Producent: WES Sp. z o.o. Polska
Sposób przygotowania i warunki przechowywania:
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu
Zawartość netto: 1,7 kg
Płynny Ekstrakt słodowy Gozdawa - Jasny 1.7 kg
Ekstrakt słodowy w syropie (niechmielony), może być dodawany zamiast cukru przed pierwszą fermentacją nastawu piwa. Wzbogaca smak piwa, Charakteryzuje się jasną barwą. Polecany jest do wszystkich piw jasnych i ciemnych.
Płynny ekstrakt słodowy Gozdawa - Ciemny 1.7kg
Ekstrakt słodowy niechmielony w syropie - GOZDAWA CIEMNY.
Produkowany ze słodu pilzneńskiego, bez użycia barwników ani konserwantów.
Płynny ekstrakt słodowy Gozdawa - Pszeniczny 1.7kg
Uniwersalny i naturalny dodatek do piw pszenicznych poprawiający "treściwość" piwa.
Oatmeal Stout 13° - zestaw na 20 l piwa z zacieraniem - słody śrutowane
Stout Owsiany - Oatmeal Stout - bardzo ciemne i treściwe piwo górnej fermentacji.
Dodatek płatków owsianych nadaje piwu gładkości i aksamitności.
Skład zestawu:
-
- Słód Viking Malt Pale Ale – 3,5 kg
-
- Słód Viking Malt Monachijski II - 1 kg
-
- Słód Weyermann Palony - 0,25 kg
-
- Słód Weyermann Czekoladowy - 0,25 kg
-
- Chmiel Fuggles - 40 g
-
Płatki owsiane - 1 kg
Parametry gotowego piwa: ekstrakt 13°Blg, zaw. alk. 5, 2% obj.
Zalecana temperatura fermentacji brzeczki: 18-20°C, leżakowanie w temp. ok. 7-21°C.
Słód Żytni Viking Malt 5 kg
Zastosowanie: Idealny do tworzenia piw typu Rye Ale i Rye Lager. . W piekarnictwie, używany do wzbogacenia smaku i koloru pieczywa, dodaje wyrobom głębi i autentyczności.
Zasyp: Może stanowić do 40 %
Masa netto: 5 kg
Płynny Ekstrakt słodowy Gozdawa - SUPERJASNY 1.7 kg
Ekstrakt słodowy w syropie (niechmielony), może być dodawany zamiast cukru przed pierwszą fermentacją nastawu piwa. Wzbogaca smak piwa, Charakteryzuje się jasną barwą. Polecany jest do wszystkich piw jasnych i ciemnych.