Drożdże piwowarskie Fermentis SafLager S-23 to pierwszy na świecie szczep drożdży dolnej fermentacji pochodzenia niemieckiego. W Europie jest to szeroko stosowany komercyjnie szczep. Skutecznie odfermentowuje gęstą brzeczkę (nawet pow. 20°Blg). Kłaczkowanie i osiadanie jest wysokie.
Zastosowanie: piwa dolnej fermentacji, piwa w stylu Dortmunder Typ: suszone Temperatura fermentacji: 12-15°C Odfermentowanie: wysokie Dozowanie: 11.5 g na 20 litrów piwa
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Drożdże piwowarskie Fermentis SadAle BE-256 odznacza się dużą szybkością fermentacji i silną produkcją estrów, a także tolerancją na wysoką zawartość alkoholu - do 11% oraz wysoką zdolnością flokulacji. Stopień odfermentowania dla tych drożdży to 82-86%. Aromat uzyskiwany przez użycie drożdży BE-256 jest subtelny i zrównoważony.
Zastosowanie: piwa w stylu belgijskim, piwa typu klasztornego Typ: suche Temperatura fermentacji: 12-25°C, zalecana: 15-20°C Odfermentowanie: wysokie Dozowanie: 11.5 g na 20 litrów piwa
Drożdże piwowarskie Fermentis SafAle S-04 górnej fermentacji, charakteryzują się silną flokulacją i dużą szybkością fermentacji. W Polsce drożdże S-04 z wysokim powodzeniem używane są przez piwowarów domowych oraz dużą część browarów rzemieślniczych warzących piwa górnej fermentacji.
Zastosowanie: piwa górnej fermentacji, piwa typu ale, stout, piwa kondycjonowane w beczkach i do fermentacji w zbiornikach cylindryczno-stożkowych Typ: suche Temperatura fermentacji: 18-22°C Odfermentowanie: średnie Dozowanie: 11.5 g na 20 litrów piwa
Drożdże piwowarskie Fermentis SafAle K-97 wydzielają niską zawartość estrów. Odfermentowanie tych drożdży jest niskie, flokulacja jest silna. Drożdże K-97 są częstą alternatywą dla klasycznych piw pszenicznych WB-06.
Zastosowanie: piwa górnej fermentacji, piwa pszeniczne w stylu belgijskim, np Witbier Typ: suche Temperatura fermentacji:15-20°C Odfermentowanie: niskie Dozowanie: 11.5 g na 20 litrów piwa
Drożdże piwowarskie Fermentis SafAle WB-06 sprawdzają się zarówno w warzeniu piw pszenicznych jak i żytnich. Drożdże wprowadzaja do piwa nuty estrowe i estrowo-fenolowe typowe dla piw pszenicznych (aromat bananów i goździków). Osiadanie i kłaczkowanie jest wysokie. W Polsce używane z powodzeniem przez piwowarów domowych oraz przez wiele browarów rzemieślniczych, w tym laureatow Konkursu Piw Rzemieślniczych - m.in. przez Browar Piwna i Nowy Browar Szczecin (Złote medale KPR w kategoriii Hefeweizen).
Zastosowanie: piwa pszeniczne w stylu bawarskim, piwa w stylu Hefeweizen, Dunkelweizen, Weizenbock (Koźlak pszeniczny), fermentacja tradycyjnych piww żytniuch typu Roggenbier. Typ: suszone Temperatura fermentacji: 18-24°C Odfermentowanie: wysokie Dozowanie: 11.5 g na 20 litrów piwa
Ze względu na wydajność, drożdże F-2 w saszetkach mogą być stosowane do fermentacji piwa w butelkach i beczkach, również przez komercyjne browary produkcyjne. Drożdże SafAle F-2 mają neutralny aromat i dobrze asymilują glukozę, fruktozę, sachoaroze i maltozę. Ponadto dobrze toleruje wysokie stężenie alkoholu. W skład fiołki wchodzą drożdże (Saccharomyces cerevisiae) i Czynnik rehydratacyjny (emulgator) E491.
Zastosowanie: fermentacja wtórna Typ: suche Temperaturafermentacji: 15-25°C Tolerancja na alkohol: 10% Dozowanie: od 2 do 7 g na 100 litrów piwa (1 hl).
Drożdże piwowarskie Fermentis SafAfe S-33 to drożdże górnej fermentacji. Noszą wysokie stężenie alkoholu (11,5% obj.). Flokulacja tych drożdży jest niska. W Polsce drożdże S-33 z wysoką skutecznością używane są przez piwowarów domowych oraz dużą część browarów rzemieślniczych warzących piwa górnej fermentacji.
Zastosowanie: piwa specjalne, piwa belgijskie, białe piwa pszeniczne, piwa mocne, piwa typu Koelsch, Altbier, piwo Grodziskiego Typ: suche Temperatura fermentacji: 15-20°C Odfermentowanie: średnie Dozowanie: 11.5 g na 20 litrów piwa
Drożdże piwowarskie Fermentis SafLafer W 34/70 są przeznaczone przede wszystkim dla oryginalnych lagerów. Rekomendowany do tego typu piwa stosowany jest na całym świecie. Został wyhodowany w instytucie Weihenstephan w Niemczech. Kłaczkowanie i osiadanie tych drożdży jest wysokie.
Zastosowanie: lagery wymagające ograniczoną ingerencję drożdzy w czystość nut słodowych i chmielowych; piwa w stylu Pilsner, Vienna, Bock (Koźlak), Oktoberfestbier, Schwarzbier. Typ: suszone Temperatura fermentacji: 12-15°C Odfermentowanie: wysokie Dozowanie: 11.5 g na 20 litrów piwa
Drożdże piwowarskie Fermentis SafAfe T-58 to drożdże górnej fermentacji. Aromat wnoszony przez te drożdże jest ostro korzenny, nieco pieprzowy. Dobrze toleruje wysokie stężenie w piwie - do 11,5%. Drożdże T-58 mają niską flokulację.
Zastosowanie: piwa świąteczne mocne, piwa w stylu Pumpkin Ale Typ: suche Temperatura fermentacji: 15-20°C Odfermentowanie: średnie Dozowanie: 11.5 g na 20 litrów piwa - przy brzeczkach gęstszych (pow. 15°Blg - należy podwoić ilości drożdży).
Drożdże piwowarskie Fermentis SafAle US-05 są często wykorzystywane przez domowych piwowarów od 10 lat (wcześniej drożdże nazywano US-56) oraz przez browary komercyjne, posiadające w ofercie amerykańskie wersje IPA. Kłaczkowanie i osiadanie jest na średniej stopie.
Zastosowanie: piwa amerykańskie, piwa w stylu AIPA, Double IPA, APA Typ: suszone Temperatura fermentacji: 12-25°C optymalnie 15-22°C Odfermentowanie: średnie Dozowanie: 11.5 g na 20 litrów piwa
Drożdże piwowarskie Fermentis SadAle BE-134 mają owocowy profil smakowy z dodatkową nutą przyprawową. W wysokim stopniu dokonują przemiany cukrów w alkohol, odznaczają szybką fermentacją i niską flokulacją. Tolerują alkohol na poziomie 9-11%.
Zastosowanie: piwa w stylu belgijskim, piwa typu Saison Typ: suche Temperatura fermentacji: 18-28°C Odfermentowanie: wysokie Dozowanie: 11.5 g na 20 litrów piwa - przy brzeczkach gęstszych (pow. 15°Blg - należy podwoić ilości drożdży).
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają nam dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików i przejść do sklepu lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".
W tym miejscu możesz określić swoje preferencje w zakresie wykorzystywania przez nas plików cookies.
Te pliki są niezbędne do działania naszej strony internetowej, dlatego też nie możesz ich wyłączyć.
Te pliki umożliwiają Ci korzystanie z pozostałych funkcji strony internetowej (innych niż niezbędne do jej działania). Ich włączenie da Ci dostęp do pełnej funkcjonalności strony.
Te pliki pozwalają nam na dokonanie analiz dotyczących naszego sklepu internetowego, co może przyczynić się do jego lepszego funkcjonowania i dostosowania do potrzeb Użytkowników.
Te pliki wykorzystywane są przez dostawcę oprogramowania, w ramach którego działa nasz sklep. Nie są one łączone z innymi danymi wprowadzanymi przez Ciebie w sklepie. Celem zbierania tych plików jest dokonywanie analiz, które przyczynią się do rozwoju oprogramowania. Więcej na ten temat przeczytasz w Polityce plików cookies Shoper.
Dzięki tym plikom możemy prowadzić działania marketingowe.