Producent
Dostępność
Wysyłka w
Cena
-
od
do
Nowość
Promocja
Suche
Drożdże piwowarskie suche to idealne rozwiązanie dla piwowarów domowych i profesjonalnych, którzy szukają naturalnego i skutecznego sposobu na fermentację swojego piwa. W naszym sklepie internetowym znajdziesz szeroki wybór suchych drożdży piwowarskich w różnych odmianach, które pochodzą od najlepszych producentów na rynku. Suche drożdże to prosta i wygodna alternatywa dla tradycyjnych drożdży płynnych, która gwarantuje szybszą fermentację oraz nie wymaga specjalistycznych umiejętności.
W naszej ofercie znajdziesz różne odmiany suchych drożdży piwowarskich, takie jak drożdże górnej fermentacji, dolnej fermentacji oraz uniwersalne. Wszystkie nasze produkty są w pełni naturalne i nie zawierają sztucznych dodatków ani konserwantów. Wszystkie nasze drożdże są starannie wyselekcjonowane, aby zapewnić najlepsze właściwości fermentacyjne i aromatyczne, dzięki czemu z łatwością uzyskasz idealne piwo w swoim domu.
Zmętniacz Fermentis Spring Blanche™ 100g
Zmętniacz Fermentis Spring Blanche™ 100 g - dodaj na początku leżakowania
Nasza dzisiejsza propozycja to zmętniacz Fermentis Spring Blanche™. Jest to produkt w formie ekstraktu drożdżowego, który bogaty jest w proteiny o różnych wagach cząsteczkowych. Dzięki temu, że oddziałują one na siebie, są w stanie wytworzyć trwałą, a jednocześnie stabilną zawiesinę, która sprawi, że Twoje piwa typu pszenicznego, Belgian Wit czy Hazy IPA będą wyglądać na idealnie mętne. Warto jednak pamiętać, że produkt ten najlepiej dodać z samego początku, gdy piwo zaczyna leżakować. Nie jest zalecane dodawanie ekstraktu Spring Ferm podczas procesu fermentacji. Oferowana nas propozycje dostępna jest w opakowaniach zawierających 100g zmętniacza.
Dawkowanie: Od 5 do 20 g na hL. Optymalna dawka to 10g/hL co powinno zapewnić stabilną zawiesinę na poziomie 20°EBC\
Opakowanie zawiera: 100 g zmętniacza.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 5 dni
Drożdże piwowarskie Fermentis SafLager™ W 34/70 saszetka 11.5g
Drożdże piwowarskie Fermentis SafLafer W 34/70 są przeznaczone przede wszystkim dla
oryginalnych lagerów. Rekomendowany do tego typu piwa stosowany jest na całym świecie.
Został wyhodowany w instytucie Weihenstephan w Niemczech. Kłaczkowanie i osiadanie
tych drożdży jest wysokie.
Zastosowanie: lagery wymagające ograniczoną ingerencję drożdzy w czystość nut
słodowych i chmielowych; piwa w stylu Pilsner, Vienna, Bock (Koźlak), Oktoberfestbier,
Schwarzbier.
Typ: suszone
Temperatura fermentacji: 12-15°C
Odfermentowanie: wysokie
Dozowanie: 11.5 g na 20 litrów piwa
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Drożdże piwowarskie Fermentis SafLager™ S-23 saszetka 11.5g
Drożdże piwowarskie Fermentis SafLager S-23 to pierwszy na świecie szczep drożdży
dolnej fermentacji pochodzenia niemieckiego. W Europie jest to szeroko stosowany
komercyjnie szczep. Skutecznie odfermentowuje gęstą brzeczkę (nawet pow. 20°Blg).
Kłaczkowanie i osiadanie jest wysokie.
Zastosowanie: piwa dolnej fermentacji, piwa w stylu Dortmunder
Typ: suszone
Temperatura fermentacji: 12-15°C
Odfermentowanie: wysokie
Dozowanie: 11.5 g na 20 litrów piwa
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Drożdże piwowarskie Fermentis SafAle™ BE-256 saszetka 11.5g
Drożdże piwowarskie Fermentis SadAle BE-256 odznacza się dużą szybkością fermentacji i
silną produkcją estrów, a także tolerancją na wysoką zawartość alkoholu - do 11% oraz
wysoką zdolnością flokulacji. Stopień odfermentowania dla tych drożdży to 82-86%. Aromat
uzyskiwany przez użycie drożdży BE-256 jest subtelny i zrównoważony.
Zastosowanie: piwa w stylu belgijskim, piwa typu klasztornego
Typ: suche
Temperatura fermentacji: 12-25°C, zalecana: 15-20°C
Odfermentowanie: wysokie
Dozowanie: 11.5 g na 20 litrów piwa
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Drożdże piwowarskie Fermentis SafAle F-2 saszetka 20 g
Ze względu na wydajność, drożdże F-2 w saszetkach mogą być stosowane do fermentacji
piwa w butelkach i beczkach, również przez komercyjne browary produkcyjne.
Drożdże SafAle F-2 mają neutralny aromat i dobrze asymilują glukozę, fruktozę, sachoaroze
i maltozę. Ponadto dobrze toleruje wysokie stężenie alkoholu.
W skład fiołki wchodzą drożdże (Saccharomyces cerevisiae) i Czynnik rehydratacyjny
(emulgator) E491.
Zastosowanie: fermentacja wtórna
Typ: suche
Temperatura fermentacji: 15-25°C
Tolerancja na alkohol: 10%
Dozowanie: od 2 do 7 g na 100 litrów piwa (1 hl).
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Drożdże piwowarskie Fermentis SafAle™ WB-06 saszetka 11.5g
Drożdże piwowarskie Fermentis SafAle WB-06 sprawdzają się zarówno w warzeniu piw
pszenicznych jak i żytnich. Drożdże wprowadzaja do piwa nuty estrowe i estrowo-fenolowe
typowe dla piw pszenicznych (aromat bananów i goździków). Osiadanie i kłaczkowanie jest
wysokie. W Polsce używane z powodzeniem przez piwowarów domowych oraz przez wiele
browarów rzemieślniczych, w tym laureatow Konkursu Piw Rzemieślniczych - m.in. przez
Browar Piwna i Nowy Browar Szczecin (Złote medale KPR w kategoriii Hefeweizen).
Zastosowanie: piwa pszeniczne w stylu bawarskim, piwa w stylu Hefeweizen,
Dunkelweizen, Weizenbock (Koźlak pszeniczny), fermentacja tradycyjnych piww żytniuch
typu Roggenbier.
Typ: suszone
Temperatura fermentacji: 18-24°C
Odfermentowanie: wysokie
Dozowanie: 11.5 g na 20 litrów piwa
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Drożdże piwowarskie Fermentis SafAle™ K-97 saszetka 11.5g
Drożdże piwowarskie Fermentis SafAle K-97 wydzielają niską zawartość estrów.
Odfermentowanie tych drożdży jest niskie, flokulacja jest silna. Drożdże K-97 są częstą
alternatywą dla klasycznych piw pszenicznych WB-06.
Zastosowanie: piwa górnej fermentacji, piwa pszeniczne w stylu belgijskim, np Witbier
Typ: suche
Temperatura fermentacji:15-20°C
Odfermentowanie: niskie
Dozowanie: 11.5 g na 20 litrów piwa
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Drożdże piwowarskie Fermentis SafAle™ BE-134 11,5g
Drożdże piwowarskie Fermentis SadAle BE-134 mają owocowy profil smakowy z dodatkową
nutą przyprawową. W wysokim stopniu dokonują przemiany cukrów w alkohol, odznaczają
szybką fermentacją i niską flokulacją. Tolerują alkohol na poziomie 9-11%.
Zastosowanie: piwa w stylu belgijskim, piwa typu Saison
Typ: suche
Temperatura fermentacji: 18-28°C
Odfermentowanie: wysokie
Dozowanie: 11.5 g na 20 litrów piwa - przy brzeczkach gęstszych (pow. 15°Blg - należy
podwoić ilości drożdży).
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Drożdże piwowarskie Fermentis Safale™ US-05 saszetka 11.5 g
Drożdże piwowarskie Fermentis SafAle US-05 są często wykorzystywane przez domowych
piwowarów od 10 lat (wcześniej drożdże nazywano US-56) oraz przez browary komercyjne,
posiadające w ofercie amerykańskie wersje IPA. Kłaczkowanie i osiadanie jest na średniej
stopie.
Zastosowanie: piwa amerykańskie, piwa w stylu AIPA, Double IPA, APA
Typ: suszone
Temperatura fermentacji: 12-25°C optymalnie 15-22°C
Odfermentowanie: średnie
Dozowanie: 11.5 g na 20 litrów piwa
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Drożdże piwowarskie Fermentis SafAle™ S-04 saszetka 11.5g
Drożdże piwowarskie Fermentis SafAle S-04 górnej fermentacji, charakteryzują się silną
flokulacją i dużą szybkością fermentacji. W Polsce drożdże S-04 z wysokim powodzeniem
używane są przez piwowarów domowych oraz dużą część browarów rzemieślniczych
warzących piwa górnej fermentacji.
Zastosowanie: piwa górnej fermentacji, piwa typu ale, stout, piwa kondycjonowane w
beczkach i do fermentacji w zbiornikach cylindryczno-stożkowych
Typ: suche
Temperatura fermentacji: 18-22°C
Odfermentowanie: średnie
Dozowanie: 11.5 g na 20 litrów piwa
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Drożdże piwowarskie Fermentis SafAle™ S-33 saszetka 11.5g
Drożdże piwowarskie Fermentis SafAfe S-33 to drożdże górnej fermentacji. Noszą wysokie
stężenie alkoholu (11,5% obj.). Flokulacja tych drożdży jest niska. W Polsce drożdże S-33 z
wysoką skutecznością używane są przez piwowarów domowych oraz dużą część browarów
rzemieślniczych warzących piwa górnej fermentacji.
Zastosowanie: piwa specjalne, piwa belgijskie, białe piwa pszeniczne, piwa mocne, piwa
typu Koelsch, Altbier, piwo Grodziskiego
Typ: suche
Temperatura fermentacji: 15-20°C
Odfermentowanie: średnie
Dozowanie: 11.5 g na 20 litrów piwa
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Drożdże piwowarskie Fermentis SafAle™ T-58 saszetka 11.5 g
Drożdże piwowarskie Fermentis SafAfe T-58 to drożdże górnej fermentacji. Aromat
wnoszony przez te drożdże jest ostro korzenny, nieco pieprzowy. Dobrze toleruje wysokie
stężenie w piwie - do 11,5%. Drożdże T-58 mają niską flokulację.
Zastosowanie: piwa świąteczne mocne, piwa w stylu Pumpkin Ale
Typ: suche
Temperatura fermentacji: 15-20°C
Odfermentowanie: średnie
Dozowanie: 11.5 g na 20 litrów piwa - przy brzeczkach gęstszych (pow. 15°Blg - należy
podwoić ilości drożdży).
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Wszystkie nasze produkty są pakowane w sposób zapewniający długą trwałość i świeżość, co gwarantuje ich doskonałą jakość przez długi czas.