Dostępność
Wysyłka w
Ocena
Cena
-
od
do
Nowość
Promocja
Cukier, miód, syropy
Zapraszamy do zapoznania się z naszą kategorią "Cukier, Miód, Syropy", która oferuje szeroki wybór dodatków smakowych dla miłośników domowego piwowarstwa, winiarstwa oraz produkcji napojów fermentowanych. W tej kategorii znajdziesz wysokiej jakości składniki, które pozwolą Ci dodać wyjątkowego charakteru Twoim trunkom, eksperymentować z różnorodnymi smakami i aromatami oraz osiągnąć pożądany poziom słodyczy.
W naszym asortymencie oferujemy różne rodzaje cukrów, takie jak cukier biały, laktoza, czy glukoza, które można wykorzystać do fermentacji, dodawania słodyczy czy regulacji gęstości piwa. Ponadto, posiadamy szeroką gamę miodów, zarówno krajowych, jak i zagranicznych, które świetnie sprawdzą się w produkcji miodów pitnych, piw brzeczki miodowej czy jako dodatek do win.
Dropsy Muntons 80 szt - do refermentacji piwa lub cydru
Dropsy Muntons przeznaczone do refermentacji piwa lub cydru w butelkach.
Wygodne w użyciu - wystarczy dodać do butelki w trakcie butelkowania, zakapslować i wstrząsnąć zawartością - w kolejnych dniach drops rozpuści się w butelce i dostarczy odpowiednią ilość cukru do refermentacji (nagazowania) piwa lub cydru.
Dozowanie: 2 dropsy (4 g) na 0.5 litra piwa lub cydru.
Opakowanie zawiera 80 szt dropsów, które wystarczą do refermentacji 20 litrów piwa/cydru.
Wyprodukowano w Wielkiej Brytanii.
Dostępność: brak towaru
21,50 zł
Laktoza 1 kg
Laktoza 1 kg - delikatna i charakterystyczna nuta słodyczy
Czym jest laktoza? To przede wszystkim cukier mlekowy, który jest niefermentowany przez drożdże. Doskonale sprawdza się więc podczas wyrobu domowych. I to nie tylko piw typu:
-
Milk Stout,
-
Sweet Stout czy innych ich odmian.
Za sprawą swoich naturalnych cech, nadaje im niepowtarzalnego smaku z lekką nutą słodyczy. Jest propozycją, która ze względu na swój ekonomiczny charakter chętnie wybierana jest przez domowych piwowarów. To z jednej strony korzystne z drugiej zaś niezwykle praktyczne rozwiązanie, które przypadnie do gustu lubiącym nietuzinkowe smaki słodkich piw.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Glukoza krystaliczna 1 kg
Glukoza krystaliczna 1 kg - skąd bierze się popularność surowca?
Glukoza krystaliczna to jeden z tych surowców, bez którego nie byłoby możliwe uzyskanie różnego typu trunków. Występuje w postaci drobnokrystalicznego proszku w kolorze białym i zawiera ponad 99% czystej glukozy. Co ważne jest to surowiec, który odznacza się wysoką czystością mikrobiologiczną. Dlatego tak chętnie jest wybierany przez piwowarów czy producentów domowych trunków.
Glukoza krystaliczna doskonale nadaje się do:
-
przeprowadzania refermentacji piwa,
-
do produkcji wina;
-
do produkcji cukrówek.
Wykorzystując naszą wysokiej jakości glukozę krystaliczną, nie tylko przyspieszysz fermentację, ale również dodasz walorów smakowych do swojego alkoholu. Oferowana glukoza dostępna jest w opakowaniach zawierających 1 kg produktu.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Belgijski cukier kandyzowany BRĄZOWY 500g
Cukier kandyzowany belgijski BRĄZOWY 500 g - idealny dodatek do piw klasztornych, belgijskich i świątecznych
Nasza oferta to szeroki wybór asortymentu pomocnego przy produkcji zarówno piw, jak i win. Wśród nich znajdziesz również oryginalny, belgijski cukier kandyzowany w wersji brązowej. Oferowane przez nas opakowania zawierają po 50 dg produktu. Cukier ten jest niezwykle chętnie wykorzystywany nie tylko przez piwowarów oraz winiarzy ze względu na swoje doskonałe właściwości. Dedykowany jest do warzenia piw mocnych górnej fermentacji. Z jego pomocą stworzysz tradycyjne receptury:
-
na piwa świąteczne,
-
belgijskie;
-
klasztorne.
Nasz cukier kandyzowany belgijski brązowy jest produktem wysokiej jakości, który nigdy nie zawodzi.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Belgijski cukier kandyzowany BIAŁY 500g
Belgijski cukier kandyzowany BIAŁY 500g - zadbaj o wyjątkowy smak piw belgijskich i klasztornych
Oryginalny cukier kandyzowany belgijski biały to kolejna z naszych propozycji, która nie schodzi z listy topowych produktów naszego sklepu. Powstaje on w wyniki krótkotrwałego podgrzewania wysokiej jakości roztworu cukru. Następnie ulega on karmelizacji. Nasz produkt dedykowany jest do wykorzystania podczas warzenia piw mocnych górnej fermentacji w stylu:
-
belgijskim;
-
klasztornym.
Może być również praktycznym dodatkiem, który zastąpi cukier lub ekstrakt słodowy w czasie warzenie z brew-kitów Brewferm. Nasz propozycja to nie tylko odpowiednia jakość, ale i wysoka niezawodność. Dlatego nie czekaj! Sprawdź sam ile zyskasz decydując się na zakup naszego cukru kandyzowanego belgijskiego w wersji białej.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
CHMIELONE dropsy (czeskie) 50 szt. - do refermentacji piwa lub cydru
Dropsy CHMIELONE (czeskie) 50 szt - do refermentacji piwa lub cydru
Nasza dzisiejsza propozycja to czeskie dropsy chmielone w opakowaniu o pojemności 1kg. Dedykowane są do refermentacji piwa lub cydru. Jest to produkt, którego prostota użytkowania może zaskoczyć. Wystarczy bowiem jedynie dodać dropsa do butelki w trakcie butelkowania. Następnie zakapslować butelkę i nią wstrząsnąć. A reszta należy już do znajdującego się we wnętrzu butelki cukierka nachmielonego.
Ten niepozorny drops będzie w stanie dostarczyć odpowiednią ilość cukru do nagazowania Twojego piwa czy wina. Nie wierzysz? Sprawdź sam! Przekonaj się, jak wiele możesz zyskać, decydując się na naszą wysokiej jakości propozycję dla piwowarów i winiarzy.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Czeskie dropsy 50szt - do refermentacji piwa lub cydru
Dropsy (czeskie) 1kg - do refermentacji piwa lub cydru - produkt idealny dla każdego
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Glukoza krystaliczna 200 g
Glukoza krystaliczna 200 g - skąd bierze się popularność surowca?
Glukoza krystaliczna to jeden z tych surowców, bez którego nie byłoby możliwe uzyskanie różnego typu trunków. Występuje w postaci drobnokrystalicznego proszku w kolorze białym i zawiera ponad 99% czystej glukozy. Co ważne jest to surowiec, który odznacza się wysoką czystością mikrobiologiczną. Dlatego tak chętnie jest wybierany przez piwowarów czy producentów domowych trunków.
Glukoza krystaliczna doskonale nadaje się do:
-
przeprowadzania refermentacji piwa,
-
do produkcji wina;
-
do produkcji cukrówek.
Wykorzystując naszą wysokiej jakości glukozę krystaliczną, nie tylko przyspieszysz fermentację, ale również dodasz walorów smakowych do swojego alkoholu. Oferowana glukoza dostępna jest w opakowaniach zawierających 1 kg produktu.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Laktoza 250g
Laktoza 250 g - delikatna i charakterystyczna nuta słodyczy
Czym jest laktoza? To przede wszystkim cukier mlekowy, który jest niefermentowany przez drożdże. Doskonale sprawdza się więc podczas wyrobu domowych. I to nie tylko piw typu:
-
Milk Stout,
-
Sweet Stout czy innych ich odmian.
Za sprawą swoich naturalnych cech, nadaje im niepowtarzalnego smaku z lekką nutą słodyczy. Jest propozycją, która ze względu na swój ekonomiczny charakter chętnie wybierana jest przez domowych piwowarów. To z jednej strony korzystne z drugiej zaś niezwykle praktyczne rozwiązanie, które przypadnie do gustu lubiącym nietuzinkowe smaki słodkich piw.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Zapraszamy do odkrywania bogactwa smaków i aromatów w naszej kategorii "Cukier, Miód, Syropy". Z nami Twoje trunki zyskają niepowtarzalny charakter, a Ty będziesz mógł cieszyć się wyjątkowymi osiągnięciami swojej pasji.